Корисни совети

Практикувате да ги истегнете рацете и нозете пред нешто да кревате, но дали го правите тоа пред работа? Пишувањето на компјутер во суштина е еден вид вежба за вашите дланки. Но прекумерното пишување на вашиот лаптоп или смарт телефон може да доведе до слабост и вкочанетост на зглобовите и прстите. Затоа од особена важност е истегнувањето. Пред да ја започнете долготрајната работа на компјутер, одвојте 10 минути од вашето време и истегнете ги прстите, дланките и рацете.