This image has an empty alt attribute; its file name is file__1023__2.jpg

Истражувањата покажуваат дека на возраст од 40 години, повеќето луѓе произведуваат 25% помалку колаген од колку што им е потребно a на возраст од 60 години таа бројка се искачува до 50%.

Со самото тоа, како што старееме потребата за суплементација се зголемува. Дури и кај младите спортисти, суплементацијата со колаген останува клучен фактор за поддршка на зглобовите и мускулите

ALPHA PEPTIDE COLLAGEN amp 25ml. 

Состав во една ампула

 • Solugel® хидролизиран колаген 11 gr со биоактивни пептиди (говетско потекло)
 • хондроитин сулфат 100 mg
 • Витамин Ц 80 mg                   
 • Витамин Д 5 μg                                  
 • Цинк 5 mg                              
 • Бакар   0,3 mg                         
 • Селен  25 μg   
 • Колагенот е квантитативно најважен протеин на нашиот организам, ги сочинува повеќето сврзни ткива и ги одредува нивните својства. Тој е фиброзна компонента на коските, рскавицата и тетивите.
 • Витаминот Ц придонесува за нормално формирање на колаген за нормална функција на коските и рскавицата.
 • Бакарот придонесува за одржување на нормално сврзано ткиво и затоа може да биде од корист за ‘рскавицата    (рскавицата е составена од сврзано ткиво).
 •  Витаминот Д и цинкот помагаат за одржување на нормални коски.  
 • Бакар и Селен придонесуваат за заштита на клетките од оксидативен стрес

Дозирање: 1 вијала дневно

Се препорачува по една вијала на ден во тек на најмалку 3 месеци

Leave a Reply

Your email address will not be published.