Цена: 85денари    *лица до 18 години се ослободени од партиципација

Појасот е направен од еластичен материјал, перфориран, којшто спречува потење и овозможува слободно дишење на кожата. Специјално дизајнираното перниче дава дополнителен притисок директрно на самата хернија, при што ја редуцира болката и спречува влошување на состојбата.

Медицински индикации

К40-К46 Хернии