СИЛИКОНСКИ ВЛОШКИ (950 ден.)

Силиконските влошки се анатомски дизајнирани со цел да ја запазат статиката на стапалото. Во метатарзалниот дел и петата има сини зони, кои имаат јојо ефект и го амортизираат притисокот за околу 40 посто. Со оваа влошка не само што се растеретува притисокот на стапалото, се растеретува и притисокот во скочниот зглоб, колената, карлицата, кичмата. Пожелно е да го користат лица кои долго време стојат, имаат проблеми со вени, имаат болка во колена и кичма.

СИЛИКОНСКИ ВЛОШКИ СО АНТИ ШОК ЗОНИ ЗА ПЕТА (750 ден.)

Oвие влошки се користат кај лица кои имаат шилци во пета. Има подигнување од 1см, и растеретување од 40%. Со самото тоа се спречува иритацијата на шилецот, а со тоа и намалување на болката која го предизвикува.

МЕТАТАРЗАЛНО ПЕРНИЧЕ (699 ден.)

Изработено од мек силикон кој ја растеретува болката во метатарзалната регија на стапалото.

СИЛИКОНСКИ СЕПАРАТОР (299 ден.)

FIT 2 FEET - GELLINE SILIKONSKI SEPARATOR ZA PALAC -ODVAJA... | Facebook

Претставува мек разделувач на прсти, кој служи како корективен штитник помеѓу палецот и вториот прст на стапалото.

се користи кај:

-HalluxValgus

-Преклопување на прстите на стапалото

СИЛИКОНСКИ ШТИТНИК ZA HALLUX VALGUS (599 ден.)

Изработен од мек силикон, кој го спречува триењето од обувката, при тоа ублажувајќи ја болката при движење.

КОЖНИ ВЛОШКИ (729 ден.)

Кожната анатомски обликувана влошка се користи кај состојби на рамно стапало, при што дава стабилност и корекција на самото стапало при нивно користење. Со нивна употреба ја запоазуваме анатомијата на стапалото, а воедно и на рбетот.

КОЖНИ ВЛОШКИ СО ОТВОР ВО ПЕТА (349 ден.)

Се користат кај шилец во пета.