2508: Корсет за кифоза метален

Цена: 146денари    *лица до 18 години се ослободени од партиципација

Овој корсет е изработен од мек еластичен материјал, доста пријатен и флексибилен за употреба. Во задниот дел, од двете страни на рбетниот столб се поставени метални шини со цел да дадат стабилизација на торакалниот дел и рамената, при неправилно држење на телото.

Медицински индикации:

M40 (M40.0 – M40.2) кифоза кифоза и сколиоза од различна генеза

M40 (M40.0 – M40.2) кифоза кифоза и сколиоза од различна генеза