Милвоки мидер

Овој корсет помага при растоварување на торако – лумбалниот дел од ‘рбетниот столб. Паравертебрално се поставени две метални шини кои додатно даваат стабилност на ‘рбетот, го стабилизираат и ограничуваат движењето. Овој производ се користи при проблеми со остеопороза, спондилоза, спондилоартоза, хронични болки во грбот, кај вертебрални трауми, кифози и сл.