ALPHA PEPTIDE COLLAGEN содржи биоактивни колаген пептиди (ACTIVGEL), уникатна колекција на пептиди и аминокиселини, што се неопходни за здравјето на зглобовите. ALPHA PEPTIDE COLLAGEN е природен производ со состав од аминокиселини што е речиси идентичен со колагенот што се наоѓа во екстрацелуларниот матрикс на зглобовите во телото. Докажано е дека овие пептиди ги стимулираат клетките на ‘рскавицата, што се одговорни за одржување на нејзиното здравје.

ALPHA PEPTIDE COLLAGEN е развиен за да им помогне на луѓето со хронични симптоми на зглобовите(CJS)/остеоартритис, со тоа што ја подобрува флексибилноста и болката во зглобовите поврзана со истрошувањето на ‘рскавицата. Нашата револуционерна формула на Биоактивни Колаген Пептиди научно е докажана дека го подобрува здравјето на’рскавицата, ја задебелува и ги олеснува симптомите од остеоартритис за само 2 до 3 месеци без значајни интеракции со лекови или несакани ефекти. Уникатна формула која содржи висококвалитетен хидролизиран колаген збогатен со витамин Ц, селен и екстракт од шипинка.